30.6.07

Otkud svi ti novci

Osnivači Agloca su se ugledali na različite besplatne Internet servise, kao što su YouTube, MySpace, itd.
Oni nude svojim korisnicima određene povlastice (kao besplatno skidanje videa). Na taj način, ove stranice mogu prikupiti veliku količinu informacija o svojim korisnicima te njihovim navikama. Npr. YouTube vrijedi 1,65 milijardi $ upravo zbog svoje multi-milijunske korisničke baze podataka.
Agloco u potpunosti posjeduju njegovi korisnici (dionice će se prodavati na Londonskoj burzi) i vođen je od strane profesionalne grupe poduzetnika i menagera. AGLOCO vodi ovaj koncept čak dalje: Njegovi menageri nisu stvarno zaposleni u AGLOCO, već u manjim kompanijama koje puni AGLOCO sa 10% mjesečnih prihoda za utrošak odrzavanja AGLOCO-a u pogonu. Na ovaj način korisnici uvijek dobivaju: bilo da se prihodi povećaju ili da se vrijednost same kompanije poveća.

Ok, vjerojatno se pitate kako AGLOCO dobiva novac, od kojeg na kraju mi kao korisnici dobivamo dio.

Pretrazivanje Svaki put kada koristite Viewbar™ da bi ste pretrazili Internet, AGLOCO zaradi novac od strane pretrazivaca. npr. Google placa u prosjeku 0.10$ za svako pretrazivanje koje je povezno sa ovom trazilicom.

Reklamiranje Viewbar™ prikazuje reklame koje su bazirane na stranicama koje vi posjecujete. Kada kliknete na reklamu i ucinite kupovinu, AGLOCO prima napojnicu, koju prosljedjujemo na nase clanove. Molim vas da zapazite: Individualni clanovi ne dobivaju nikakvu kompenziju za klikanje na reklamu u Viewbaru™, te Viewbar™ moze detektovati ukoliko neko klika na reklamu u svrhu obmamljivanja.

Transakcione provizije mnoge ozbiljne maloprodaje placaju provizije kada uputite kupca koji nesto kupuje. AGLOCO skuplja te provizije te prenosi ih na svoje članove. Npr. Amazon placa 8.5% provizije vecini webstranica koje upucuju kupce na ovu adresu te ima nekoliko ugovora na cak i vece procente. Sto je veca AGLOCO zajednica bolja provizija se moze isposlovati za nase clanove.

Distribucija Softwarea Brojne software kompanije placaju webstranicama zbog podsticaja da skidaju nova softwerska izdanja (npr. Adobe’s Flash i Acrobat Reader software), te probne verzije novih programa. Clanovi AGLOCa ne samo da dobivaju pristup najnovijem cool software-u, vec za to bivaju i placeni!

Distribucija usluga Mnogi online provajderi usluga ce gledati na AGLOCO zajednicu kao izvor novih i aktivnih korisnika za njihove usluge. Npr. eBay, Skype, i PayPal, izmedju ostalih, svi placaju ljudima koji ce za njih regrutovati nove aktivne korisnike za njihove usluge.

Distribucija proizvoda Kada se clanovi sloze da koriste produkt, poput mobilnog telefona, visoko tehnoloskih spravica, uredskog materijala, novih kreditnih kartica ili financijskih servisa, AGLOCO moze da kolektira neki prihod. Neke kompanije cak nude specijalne popuste te programe vracanja novca!

Nema komentara: